Author Archives: srabdul

You are Cute, Pretty But…. Sadly

Do you think you will look sexy and presentable if your legs, mouth are hairy, rough and masculine?

Want to know the best solutions?

There’s a mini-trend of people tossing out their razors and embracing armpit hair. Do you know that  shaving cause hair to grow faster, coarser and darker If you’re not quite at that level, and still like the look and feel of smooth skin, I get it.

While most experts agree that laser hair removal treatments offer the best and most permanent results, they are hella expensive. Packages can run into the thousands of dollars, depending on which areas on your body you’re treating and how many sessions you need. Regular WAXING, another great and thorough option (though not permanent), can also add up

Try

Lker Power Hot Wax

***Disclaimer: Different people have different effect of the product
Top 10 Benefits of Lker Waxing over Shaving
* It lasts longer than shaving because it pulls the hair from the roots.
*No cuts or nicks that can leave you with scars, especially if you are like me that has skin susceptible to discoloration even for a minor cut.
*Shaving can cause rashes on sensitive skin.
*Makes the hair grow slower and finer .
*Waxing produces smoother results because hair is pulled from the root.
*Shaving can result to stubbles.   If you don’t shave often enough, your legs will feel rough and abrasive.
*Waxing will make your skin feel smoother longer without feeling itchy, because of slower hair regrowth.
*Waxing is not always painful. if you do it right, it is almost pain-free.
*Waxing is fast and convenient.  Certain products such as the Lker Hot Wax natural hair removal gel is a no heat gel wax and washes away with water.
Skin is less susceptible to irritations associated with shaving.  You can also use, Lker ingrow solution to minimize ingrown hairs, irritation, redness and bumps caused by shaving, waxing, hair removal cremes and electrolysis.


**Testimonials
***

 

***Feel so smooth and sexy after waxing, even the hair do not grow for such a very long time – Dania
** I feel great relieve after waxing my upper lips – Maria Singapore
How To Do Waxing

 

 

19 Incredible Tricks To Make Waxing Less Painful

1) When you’re waxing your legs, start with the ankle. If you’re doing your arm, start with an area the size of a large watch. It’s not easy, especially your first time, and putting wax on your entire leg area at once before removing the wax will make it dry and hard, plus it won’t remove hair from the root2) Doing your own eyebrows is no easy feat. Here’s the trick: Grab an eyeliner and mark the areas where you want to apply the wax so you have a guideline. Once you’re finished, remove any excess wax with baby oil. 

3) Cut the waxing paper and paste the wax before you do at the upper lips. Make sure you do it with your mouth open to get the skin harder.
4) Let your hair grow to one-quarter of an inch before waxing, and don’t be afraid to ask for a trim if necessary.5)Once you decide to jump on the waxing, you should stop shaving.

6)By the time you have your fourth consecutive wax without shaving in between, all the hair will be growing on the same pattern and cycle, which means you’ll be getting that super smooth skin you want
7)After your wax, avoid tight clothing, scented lotion, and direct sun exposure for about 24 hours. Just use baby oil to remove the extra waxing that stick at your body.

Benefits of Honey Wax

http://hilangkanbuluroma.blogspot.my/2016/01/english.html
Muka Cute Tapi Banyak Bulu?

 

Bulu Kaki Dah Macam Kaki Lelaki?
Bulu Kasar dan Lebat 
Tak Seksi Lansung, Buat Sakit Mata Aja
Pandang
Bayangkan sekiranya anda memiliki rambut atau bulu roma terlalu lebat di kawasan yang tidak sepatutnya terutama di atas bibir yang menampakkan seperti misai, pada ketiak dan kaki?

Nak tahu Cara yang Selamat?
“Kebanyakan
pakar estetik tidak menggalakkan kaedah mencukur atau menggunakan lilin
pada bulu roma. Ini kerana apabila bulu terkena pisau cukur, ia akan
tumbuh lebih lebat dan kasar.
 
 
Kaedah
yang paling selamat, dan mengalakkan pertumbuhan bulu yang halus adalah
kaedah WAXING ini adalah kerana ia dapat mencabut bulu roma dengan
pantas sehingga anda tidak dapat merasai sedikit kesakitan. Sebenarnya
Tak Sakit pun! Minyak wax adalah dari tumbuhan semulajadi yang tidak
merbahaya pada kulit, mudah ditanggalkan dengan basuhan dan sapuan
minyak atau losyen biasa. 
Memperkenalkan 

Lker Power Hot Wax

***Disclaimer: Different people have different effect of the product
(Setiap
orang akan mengalami situasi kesan yang berbeza dan jangka masa yang
berbeza untuk mendapatkan kesan dan bergantung juga pada pemakanan dan
genetik)

 

 

 

Power
Hot Wax, adalah cara yang semi-permanent cara untuk membuang bulu roma
dari akar bulu roma, berbanding dengan cukur, hanya memotong di
permukaan kulit. Ia nya memang sudah terbukti berkesan di seluruh dunia
untuk teknik buang bulu yang paling efektif.  Setelah buat waxing ada
bulu baru akan tumbuh semua dengan bulu roma yang baru jauh lebih halus
dan lembut dalam jangka masa 3-7 minggu. Bergantung kepada jenis
keturunan. Kalau jenis yang banyak bulu, memanglah cepat beb…Kalau
keturunan macam asia chinese, dalam 6 minggu, baru buat waxing semula.
Jangan terkejut, ada yang sampai berbulan-bulan bulu dah tak tumbuh
semula. Semuannya bergantung kepada genetik.
***

 

***
**

 

Terus
terang selapas wax terdapat kulit kemerahan, tapi hanya sebentar saja,
dalam masa beberapa minit,bintik merah kesan cabutan bulu akan hilang
serta merta. Besok bila anda bangun tidur, pergh…terasa licinnya kaki,
paha, wajah pun nampak bersih saja. 
 
Ada
juga dijual di pasaran cold wax, dicadangkan jangalah guna cold wax ni,
sebab ianya lebih sakit berbanding dengan hot wax. Cold wax seperti
macam strip veet, atau gunakan wax tampa panaskan wax itu terlebih
dahulu. Bila anda menarik bulu roma, terasa seperti ZAPP!!! mak ai
sakitnya.
 
Kelebihan
wax yang panas, adalah suhunya saja, dengan adanya pemanas, wax itu
dapat dipanaskan, jangan pula terlalu panas beb! rasa suam-suam suku
sudah…..
Suhu yang
suam-suam suku ini dapat bertindak menyerapkan khasiat wax dari Honey,
dan menarik bulu lebih cepat pantas dan kurang rasa sakit, senang
citer…memang tak sakit. 
 Formali
dari khasiat Honey, dapat menarik bulu roma walaupun sependek 1.1mm
Tapi cold wax tidak dapat menarik bulu roma pendek. 
 
Kelebihan
yang ada pada hot wax ini dan green tea extract ini dapat menarik bulu
roma dan membasmi kuman yang bakal masuk pada liang bulu roma yang
kosong, membuatkan ianya lebih sesuai untuk buang bulu di area yang
sulit di kemaluan, bibir dan bawah ketiak. 
Caranya

 

Masukkan
wax ke dalam bekas yang disediakan dan sambungkan ke soket elektrik tuk
bagi wax itu cair selama 20 min. Kemudian tarik dan sapukan pada mana2
bahagian yang anda ingin buang bulu arah berlawanan bulu anda tumbuh.

 

 

Gunakan
pad putih yang disedikan dan tarik secepat mungkin. Anda tidak akan
merasa sakit malah lebih rasa licin dan berpuas hati dengan result. Bulu
roma yang baru akan tumbuh lebih halus dan lebih lambat dari bulu yang
rosak akibat guna shaver dan pencukur.

 

KAKI “NYAH” PUN NAMPAK FEMININ SEKARANG…
Power Hot Wax kaedah hilang bulu roma paling selamat, mudah berkesan sehingga kulit licin dan gebu
=========================================
MENGAPA PERLU CUBA POWER HOT WAX ?
=========================================
► Pemanas wax plug in
► Wax dari green honey dan rose
► Dapat memanaskan wax dalam masa 10 min saja
► mudah di bawa ke mana saja
Nak tau lagi ? ianya juga..
► Hot wax cepat meresap dalam liang roma 
► lebih pantas bulu roma ditanggalkan
► Tampa kesakitan
 
Kelebihan Honey Wax
►Melembabkan kulit
►Membantu pembentukan kolagen dan hilangkan parut
►Anti inflamasi dan anti bakteria
========================
MINAT NAK CUBA TAK ?
========================
✔ HARGA Tapi, hari ni kami berikan..
==============================================
APA FAEDAH YANG BAKAL ANDA PEROLEHI KELAK ?
==============================================
► Melembutkan kulit
► Bulu roma tumbuh lebih lambat 6 minggu
► Kulit jadi licin habis!

=============================================

 

 

Testimoni

***

 

***Dulu rasa segan dengan suami sendiri sebab bulu kaki lebat, biasa pakai seluar panjang aja…lepas mandi pun cepat-cepat pakai baju semua…tapi sekarang ni, alhamdulillah hubby pun semakin suka tengok, dia kata semakin menawan, dia suka la … – Sarah, 019 887 XXXX


***Terima
kasih keran kenalkan saya dengan mesin ni, saya punyai keturuan berbulu
lebat, setiap seminggu saya kena cukut bulu roma, bulu roma yang tumbuh
lepas wax macam halus saja…. – nani
 
***Dulu
setiap seminggu, sekarang tunggu 2 minggu baru wax, tak tahu la berapa
lama nak abis minyak wax yang you bagi banyak…tq ye…(ps jangan bagi
tahu nama sebenar tau)
Miss Anonymous
 
***Sebenarnya
beb, aku dah banyak kehabisan masa dan duit tuk buang bulu roma di
kedai spa, sekarang ni, aku just guna set yang ko bagi ni saja, senang
aku boleh buat sendiri kat rumah 
– Marlina
 
***Yunk,
dah terima wax, terima kasih ye, best la, guna wax ni tak sakit, macam
strip cold wax yang biasa…. thank yunk, I dah la banyak bulu kat bibir
malu you….(jangan bagi nama dan no i sebenar tau) Annoymous

***

 

 

 


Adakah Anda Sudah Bersedia?
Pikat Orang Yang Dicintai?
http://www.rakuten.com.my/shop/feredeapower/product/wax/
Syarikat kami adalah pengimport dari barang-barang Korea dan Taiwan, kami tidak ambil dari mana-mana supplier dari Malaysia. 
Kualiti Wax adalah memenuhi piawaian Eropah.
Kami memberikan jaminan kualiti mesin dan produk pada tahap yang tinggi dan memuaskan. 
 
Jadi kami tidak bertanggung jawap atas produk-produk tiruan dan mesin tiruan yang murah dan berada di pasaran. 
Hati-hati ye…

 

 

 

 

E Book Ini Anda Akan Dapat Pelajari
* Cara Menambat Nafsu Suami
*Cara Puaskan Nafsu Suami
* Cara Besarkan Payudara Teknik Urutan Suami Isteri

* Cara Berkesan Kurangkan Marah Suami Isteri

Continue reading